Halsningar..

Hej alla glada!
Har sitter jag i kort kjol och linne.. varmt! Mar sa himla bra just nu, glider runt me pojken och har de bra. Han star utanfor butiken och vantar men ska bara saga att de blir en julafton i sommarklader me dopp i poolen. Borjar redan fa farg!!

Hej svejs from spain!!

Erkännande

Ja de e nog dags för ett lite tristare inlägg tyvärr. Jag har försökt hålla andan uppe hela hösten men nu e de svårt. Jag har gått i ätstörningsbehandling, ligger mest åt anorexi hållet men har aldrig fått någon diagnos tack och lov. De e kämpigt men jag har lärt mig äta normalt och hur de ska se ut me mängd, och ätbeteende. Hastighet är en viktig del i de hela. Jag trodde aldrig att jag hade en ätstörning, för jag åt ju bra.. eller? Kanske inte riktigt om man gräver i de hela, att äta ger och har gett mig ångest så tack vare farmor, pojken, mandometer och näringsdryckerna har jag överlevt. Det har aldrig varit någon fara för mitt liv, men jag fick hjälp i tid.

Under hösten har jag även kämpat på med att gå i skolan, från början på distans från mando och sen flyttade jag till egen lägenhet. Många prövningar blev det. Från början gick det bra, men sen kom mörkret.. Tyvärr påverkas jag så starkt av mörkret att maten påverkas, orken, lusten och viljan slås av på något sätt. Till slut känner jag inget och går på autopilot.. inte bra alltså. Så pojken har jag berättat detta för, till slut blev han väldigt tvär och dan.. de tog ett tag innan vi redde ut det hela och jag förstod varför. Varför tar jag aldrig hand om mig själv? Jag kan ta en dag då jag bara vilar och tar de lugnt, det behöver jag för åter igen ringer alla klockor och jag är påväg in i väggen! Onödigt. Jag ser inte klockorna utan de behöver vara någon annan som påpekar detta och då blir det ganska solklart. Jag sitter och skakar när jag skriver detta, magen är ut och in.. imorgon flyger jag iväg till värmen. Axlarna och ryggen gör mest ont pga ångesten jag har över att ha druckit mjölk?! Herregud.. På nätterna sover jag inte, jag har en tendens att snurra runt som en tok, kasta kuddar på golvet, sparka i väggen så jag får blåmärken, gnissla tänder så jag numer har käkledsinflammation, blåmärken på knäna har jag väldigt ofta, jag "cyklar" även i sömnen. Allt utan att vara medveten om det hela. Men dessa tecken har att göra med den pressen jag sätter på mig själv, det blir stress.

Det blir ett långt inlägg men jag behöver skriva för att förstå.

Mina klasskamrater tycker säkert jag är jätte lat eftersom jag inte har publicerat mina arbeten, vart aktiv på forumet eller ens lämnat in i tid.. men det har sin förklaring. Karin som jag träffade i början av kursen har jag inte ens lyckats me att höra av mig till, vi skulle försöka träffas varannan vecka för att plugga. Förlåt.. nu förstår du varför iaf..

Men nu till något bättre!!

Imorgon flyger jag, farmor och farfar och pojken till värmen! Teneriffa 2 veckor. nder denna tid ska jag göra halsband, lägga pussel, sola, njuta och inte träna, äta god b´mat och bara vara.

Igår va jag på gymmet och lämnade sjukintyg så mitt medlemsskap avbröts. Jag träffade en jätte duktig tjej första gången jag var där, jag var ju tvungen att berätta om min sjukdom så nu frågade hon hur de va.. jag sa helt ärligt att de e inte bra och så visade jag läkarintyget. Då sa hon att hon önskade mig lycka till och jag blev bättre snart. Jag berättade om semestern och hon påminde mig om en viktig sak: ta det lugnt och njut av god mat! Det komer jag verkligen att göra, i gott sällskap dessutom. Jag behöver knappt röra ett finger. Eller jag ska försöka ta hand om disken så mkt de går. Men jag tänker inte pressa mig till de yttersta, jag ska försöka va helt uppriktig inför pojken om detta.. även disken är ett krav och jag klarar tyvärr itne av det alla gånger, när jag berättar förstår han men jag är så nedrans envis.. för envis för mitt eget bästa.

Därför har jag under denna vecka gått  under jorden och bara tänkt på mig själv, jag valde att sova hemma inatt för att kunna ha uppsikt över min packning och sådana saker. Det kändes som att ett stressmoment försvvann, himla skönt ska jag erkänna. Igår va jag borta hos pojken och åt, jag ringde och bjöd in mig själv på rester, jag tror han blev riktigt gla för vi hade inte setts på hela veckan. Jag har även vetat att han har haft jätte mycket så jag ville inte störa hans koncentration, och han behövde nog vila mellan dagarna liksom.. puss på dig gullet, älskar dig så!!

Tack alla underbara vänner för det fina året jag har haft, särskilt ni på mando som jag sett lite för ofta.

"A": *Hoppas du tar till dig av den hjälp du får nu, kom ihåg vad jag lärt dig. Öppna munnet, in med maten, tugga och svälj, också nästa.. det är inte svårare än så att äta kladdkaka med Anders. Om du kommer ihåg? Klart du gör men jag vill bara påminna dig.

Jul!

Vaa hos moster igår, himla mysigt. Tack för de fina klapparna, nu slipper jag frysa om fötterna och kan ta ut saker från ugnen utan problem, med lite julstämning dessutom! Jag får hänga undan min rosa silikonvante och låta de nya grytlapparna vara framme istället.

Jer sitter och ser på hundprataren, handlar om servicehundar nu och de e riktigt intressant. En flicka som har en CP-skada försöker träna sin hund till att bli en servicehund, hon hjälper även andra. Vad jag förstår har hon kunnat komma ut mer nu med hunden som hjälp och "morot".

Idag har annars vart en jobbig dag, vaknade imorse och kaffebryggaren var pajj hos moster! Va bara att kila ner till ica och handla cappuccino istället. Men då tordes jag inte dricka mer än en kopp för magens skull.. men jag var sugen på 2.

Jag har sagt upp mitt kort på gymmet, ingen mer träning där tyvärr. Pojken va gullig och körde mig dit, tack gullet! Jag trodde dde skulle gå snabbt och smidigt, men dom var tvungna att ringa huvudkontoret och så, så jag fick gå ut te pojken och tala om att de va segt. Dessvärre hade inte han fått nån mat i sig, nu hoppas jag han har ätit. Jag ska nog lägga mig och vila nu efter massa strul me banken..

uff..

Julklappar

Ska ha lill jul me moster och barnen, en årlig tradition. Men denna gången blir de lite jobbigt, morfar har vart me alla år, fram tills förra året men då va iaf lilla Ella, kusinen som nu flyttat till norrland, hon va me och firade så de drog upp stämningen. Kanske får jag ta me farmor, men hon kommer inte uppför trapporna, inte ner heller så ingen bra idé. De blir jag och barnen samt moster. Som moraliskt stöd får jag väll ta me Frida då! Hon e för härlig, kanske peppsan också och göra lite kul me dom. De vet jag att moster tycker e kul, men va ruffsan säger vet jag inte. Däremot har Frida modersinstinkten i sig och hon har tagit hand om både kaniner och kattungar, me kattungen så va de lite problem för mamman stötte bort henne så Frida tog på sig allt ansvar, även att rädda henne från mamman! Hemskt jag vet men va gulligt. När samma katt fick kattungar tidigare så fick Frida va kattvakt när hon behövde gå iväg en stund. Hon höll reda på alla kattungar och såg till att de var nöjda. Jaja.. hur som helst, tror inte de skulle va några problem me ruffsan.

Men varför skriver jag? Joo, om nu moster skulle råka läsa så tänkte jag berätta vad jag önskar mig!

I inspirationsbutiken har de nämligen funnits dom där fina te muggarna jag har, sagaform. Du vet vilka, finns då i 2 pack och e kraftigt nedsatta så jag önskar mig 4 koppar till så klarar jag mig. Hoppas nu moster eller någon annan trevlig person läser..

Sen är även varma strumpor välkomna. Spraybalsan (ej natusan!!) Men tidigare har jag hittat Dove på rusta och det har vart super, tror dock inte de finns kvar.. :(
En spa helg hos moster me inpackning för både hår och ansikte me moster och lill kusinen (ja jag vet att du inte e så liten längre..) de vore toppen! Kanske att man får lägga en lermask på andra kusinen, visst hade vi kul när vi gjorde de!
*Mina små kusiner, ni kommer alltid vara små i mina ögon fast ni snart är vuxna. Jag har såna fina minnen från er när ni var små och jag va barnvakt. Tack moster för att du lät mig vara barnvakt, de e ena riktiga skatter du har!

Kram på er goingar!!

Plugg

Imorse vaknade jag, låg och drog min en timma(?! ) i sängen..
Sen upp och plugga, gjorde klart frimärket, poff liksom. Helt förvånad e jag tom.. igår skrev jag ner adressen på julkorten jag ska skicka, gjort och säljer så nu kommer de snart småland!
Har dessutom sökt ca. 20 utbildningar, bestämt mig för at jag ska nog inte gå heltid utan bara ta bidrag från csn och jobba extra fram tills jag verkligen bestämt mig för vad jag ska gå. Nu har jag valt fristående kursen, såna som passar mig men även är bra att ha. Hittade grafisk design i flempan, vart så himla glad. Kvällskurs men de gör inget, bussen går ju dörr till dörr!
I värsta fall får jag väll skaffa nån gammal skruttig bil så jag kan ta mig säkert fram och tillbaks från skolan, de va nämligen kvällstid.

Känner mig riktigt jäkla duktig, nu ska jag ringa moster, käka lunch och sen duscha! Sen har jag lite trist kvar att fixa, tvätten ska vikas och massa disk. Hugaaa!!

Hur är de me pojken idag tro..?

Pojken!

Nu börjar det bli dags att uppdatera.
I förra veckan kom pojken med rosor, röda! Vart så himla glad, dom står fortfarande på bordet, jag måste ta ur dom ur vattnet och hänga dom upp och ner så de torkar. Första buketten i min lägenhet. Små saker som betyder mycket.
Tack gullet!!
Stackarn är hemma och är sjuk idag, kilade bort så fort jag fick sms:et, han ville ha whisky mot det halsonda, så jag tog me lite bedövande halstabletter också. Kanske ska höra hur de e me han, lr han sover nog.

Jag ska snart ner och tvätta. Sen till stan för jag orkar inte laga mat.. så de ska bli en smarrig sallad idag hade jag tänkt. Har ätit både frukost och 10-mellis idag. Igår var jag och tränade för andra gången på gymmet här, har för lätt pass så jag ska prata med dom om det, samtidigt som jag inte får bli helt slut vill jag känna att jag lever..
Just de, igår lagade jag mat som var populär, nu börjar det likna nåt.

På måndag är sista dagen på mando innan friskskrivning hoppas jag.

Inte alls så länge tills vi åker på semester, jisses va jag längtar..

Plugget rullar på, jag skulle verkligen behöva ha en sån där "datakudde" och en mysfotölj så de blir lyx att plugga..

Mail..

Denna jäkla mail, har inte vart inloggad på en dag och törs knappt logga in, igår va de 14 olästa.. en del av dom behöver jag läsa, resten slängs. Då är ändå de värsta skräpposten utränsad, hur kan det gå såhär?

Mina program konstrar så plugget går segt som tusan, tråkigt. Men idag öppnade jag il och fick tillbaka lite självförtroende, de e verkligen mitt bästa program. Men att de ska va så stor skillnad på il och ps? Dumt tycker jag. Men jag vet ju sen tidigare att ps och typ bakvänt jämfört med il, så om man vant sig vid det ena e de svårt med det andra. Arbetshastigheten minskas rejält kan jag tala om..

Igår var jag och tr'nade, får träna max 20 min och 2 ggr/vecka nu. De va riktigt skönt, men jag e lite rädd också. Kanske att jag köper årskortet där trots allt för om jag inte får träna får jag ju gå på massage så har inget att förlora. Men jag ska testa pojkens gym också och se hur de e där. Bra me gratis provträningar så man slipper betala massa och sen e de ändå inge bra. Men jag va nöjd där jag va igår. Fick bara 6 övningar + uppvärmning, sen va de stretchning som jag missade, tokigt men de verkar gå bra ändå. Okej.. jag känner att jag lever trots allt!

Städa, tvätta, rensaa och plugga står på schemat idag. Har satt en lapp på datorn där det står "Plugg 20 min först", än så länge har jag hållt det och jobbat på bra.

Kaffefefefefe!

Mumma!
Sitter här och äter frukost, men min kopp kaffe. Mmmm.. njuter. Ska INTE ta upp plugget eller kolla mejlen nu utan jag ska snart gå och göra mig iordning och åka till mando. Plugget gåår inte alls bra, har ju inte vant mig vid nått program tror jag, tappar orken och sånt. Först började jag ju med 7.0, sen cs2, sen cs3 och nu funkar inte de så då blir de cs4.. Inte det lättaste att hela tiden byta, tempot minskar ju när man bara ska leta hela tiden. Men jag SKA lära mig cs4, de bara är så.

Idag kommer pojken på mat, så jag diskade och lite sånt trevligt igår så de går att komma in i "köket", även dammsög och plockade en del fast det syns inte.

Lavera!

Äntligen har jag orkat testa coversticket jag skaffade för ett tag sen. Över en natt är mina finnar nästan borta, min förvåning imorse var enorm, OJ!
Kan varmt rekommendera detta om det är någon som har känslig hy och lite problem med finnar emellanåt. Tror dock inte de fungerar för den med allvarliga problem med hyn.. men jag vet inte då jag inte har gigantiska problem.

Jag har nu testat laveras ansiktskräm, tummen upp! Foundationen som ger ett naturligt resultat enligt mig, jag har lite torr och känslig hy men emellanåt finnar så den täcker lagom. Coversticket har jag på natten och de var över förväntan.

Tidigare har jag testat deras ansiktsvatten, men jag köpte fel sort och kom hem med nån som innehöll alkohol.. klantigt! Så ingen hit där inte..

Tack hälsosnubben för att jag fått testa dessa produkter, kan varmt rekommendera dom!

RSS 2.0