läxan

// B /////// Färglära. Förklara dessa begrepp:

- Komplementfärg

- Additiv/subtraktiv färgblandning

- Pantone och NCS

- ICC-profil

- Färgpsykologi


Nu vill jag bara gå under ett tag, men nej.. kämpa!!
Blir ingen semester som jag hade sett fram emot utan nu e de plugg. Får köpa trådlöst internet för att orka och kunna fixa detta. Behöver även en ny dator, nån som ställer upp?

Grafiska frågor - papper

Ytvikt (kan vara svårt att bedömma, men printerpapper väger 70-80gr/kvm)
För att bilderna ska bli tydligast använder jag mig av fotopapper, glossy. 160 tror jag det väger ca.

- Fiberriktning (längs kort- eller långsidan?)
Längs långsidan skrivs min uppgift ut. Har använt mig av ett halvt A4, A5 alltså.

- Bulk
Ett mått på papperets volym. Papper med samma ytvikt kan ha olika tjocklek beroende av papperets bulk. Hög bulk är lika med tjockt, men förhållandevis lätt papper.

- Opacitet :
Genomskinnlighet, detta använder inte jag mig av i földern.  Fotopapper har inte någon genomskinnlighet så risken att trycket går igenom finns inte då detta papper absorberar färger så bra.

- Bestruket eller obestruket?
Obestryket papper använder jag mig av för att pappret inte ska suga upp färgen på fel sätt.

Gyllene snittet

Sitter hos pojken nu och klurar på gyllene snittet och dess samband med fibonacci.. någon som kan hjälpa till lite på morgonkvisten kanske?
Helt plötsligt ramlar jag vidare till Phytagoras sats. a+b=c (1+2=3) c-b=a osv.. undrar oim detta kan hjälpa mig? HJÄLP!
Jag trodde inte matte var ihopkopplat med grafisk design, iofs till en viss del vet jag ju att det är det. Men jag brukar gå efter ögat och om det inte blir bra tar jag fram måtten. Att utgå ifrån mått anser jag är väldigt fel. Men de e jag de.

Min egna dator e seg som sirap så har fått stanna kvar här och låna pojkens. Hoppas att jag hinner klart me uppgiften innan jag måstre åka till mando. Känns sådär just nu kan jag erkänna, stressigt med skolan då jag inte kunnat plugga så mycket som jag behöver. Har hänt både de ena och det andra under veckan. Men nu har saker och ting börjat lösa sig, eller jag kan sa att det kommer att lösa sig. På fredag åker jag med pojken till Vara och vi blir där en vecka. Det innebär inget internet, jag känner lite panik över det men de ska gå. På tisdag åker jag vidare till Skara och där har jag internet!

Pepp

Nu jävlar får det va nog! Den här sjukdomen ska inte få ta över mitt liv, det är jag som styr.
Jag ska äta godis, dricka läsk och såna saker utan att må dåligt. Nu gäller det...
Ska nog ringa och prata med hundägaren också.. hoppas på att kunna ta en pudel på foder som alla npg vet vid det här laget..

Ska träffa Jane den 8:e nästa månad för att se på valparna och prata lite. Hon vill veta mer om mig och varför jag vill ha en liten valp, hur jag kan tänkas klara av det osv. Känns super kul! Jag ska troligtvis bli med valp.. en liten pudelpojke lutar det åt. Pojken måste bara tåla hunden för annars går det inte.. så håll tummarna för mig och hunden om det blir vi. Många långa promenader, lek och bus. Problem kommer uppstå och jag måste äta, hålla mig själv frisk för hundens skull. Det kände jag även när jag hade Nellie här, kämpa för vovvsingens skull. Jag är GLAD!

Rörigt!

Puuuh! Har vart rörigt senaste dagarna. Vissa vet varför, andra inte. Hur som helst ska jag nu se till att må bättre än på länge. Tack vare vissa personer som har reagerat så bör det vara möjligt, håll tummarna för mig. Jag åker med pojken till Vara på fredag. Imorgon jobbar jag och på måndag. Sen e de läkare, undrar hur det går? Men pojken du vet nu, de e så skönt. En stor sten har lyfts från mitt hjärta. Tack och lov! Vet inte om jag skriver för mycket just nu, men jag tror inte det. De som ska förstå förstår.

Någon som vet hur man får tag i ljusterapi inom vården i sthlm??

Nu är min data så seg så jag kan knappt skriva mer. Måste kolla länken som pojken skickade igår, de e i grevens tid! Puss gullet, jag tänker på dig och vårt samtal igår. De va kul! Det här fixar vi, vi ska iväg till Linköping på folkfestivalen och ha KUL snart. Se till att Totta blir frisk så vi kan träffa henne lite också, hon e en jätte go tjej. Jag e glá att du kan prata me henne, det känns skönt.

Sen har vi "syster" som ska ha ett stort tack för all stöd och kraft hon gett mig. Du e go! Det här ska vi fixa eller hur, jag har dig som inspiration just nu och d ee så bra. Inget fusk, finns bara en väg att gå! Nu kämpar vi så kan vi roa oss lite mer sen eller hur? Ha de så kul i Huddinge idag eller imorgon, de e ett stort steg för dig det vet jag och din glädje smittar av sig.

Lilla E och lilla F, tack för en bra gårdag. Himla kul med handmuffen och matchande disktrasa, platshandskar va? Important stuff! ;)

Ordningsvakten knackar på dörren

Hjälp tänker jag! Nellie smiter ut och blir jätte rädd. Gubben talar om att de e en liten pojke som står i fönstret några våningar upp och dom behöver låna mitt fönster för att lättare kunna avgöra vart han är. Javisst fick han göra de, men oj så förvånad jag blev.. Angelica sitter i soffan och undrar vad gubben gör i fönstret. Förklarar hela händelsen och hon förstår..
Tittar ut genom fönstret och ser ambulans, polis, brandbil och räddningstjänsten..

Sen har jag och Nellie tränat på att åka hiss, och även vart iväg till Huddinge centrum en sväng med angelica. Kul va de och Nellie vart glad över sin sele, nu kan vi rulta vidare i mörkret. Dock va hon inte riktigt me på kvällspromenaden, tror de vart lite för hårt idag. Hon har fått Delikatessmat också, de dög minsann åt lilla damen!

Imorgon blir de åter igen en kämpig dag, ska ut me Nellie på morgonen. Sen lunch på mando vid 12, va på lava kl. 14 och sen kommer pojken på kvällen. Jag måste nog ta ut Nellie en snabbis direkt efter Lava också. Hon va super duktig idag när vi åkte BUSS! Duktiga tjejen, vill behålla henne några dagar till så de gör jag nog. Förutom att hon äter dåligt och blir rädd mellan varven har vi de prima. De e så mysigt när hon kommer och kittlas.. mm!

Tack och hej!

Bättre dag

Japp, denna dag har gått bättre än gårdagen. Har dock kommit fram till att Nellie e super rädd för att åka hiss så nu blir det träning. Ska börja med att bära henne ända från dörren ut genom porten. Belöna henne när vi åker hiss och så, att ta trapporna 7 våningar e nog inte att tänka på tror jag.. Du kan va lugn Erik, de räcker me små promenader me gumman, lagom "motion". Hon hittar himla bra här i omgivningen och vi kan gå hela rundan utan koppel, hon e ju inte en sån som kutar iväg eller hälsar på varenda kotte, super skönt!
Bra att jag kom på att de va hissen som va problemet, lr de va jag och matte som kom på de.. stackars tjejen! Men de här ska vi fixa för tydligen tycker hon himla mkt om mig, för hon pussas hela tiden nästan, vill va nära, helst i famnen när de e riktigt läskigt. Nåde mig om jag lämnar henne.. de uppskattas inte. Men vet ni va? De tycker inte jag heller om så de e lugnt. Men hon e min älskling nummer 2.

Fick mess från pojken idag, han hade BAKAT. Åhh va sugen jag blir. På onsdag får ni komma hit och äta.. kanske ta me lite bröd? (ber snällt)
Eller så får du baka nästa gång jag kommer på besök.

Nu fryser jag och skulle vilja ha min fyrbenta värmare.. men hon har lagt sig. OJ! Verkligen trött va hon..

Fina tjejen!

Vilken duktig tjej jag har hos mig, hon e verkligen fin. Imorse va hon så duktig, kom och pussade mig en del.. hehe, så pojken du har fått nån att konkurrera me.. Men du kan va lugn, jag älskar dig! Men även denna fyrbenta duktiga lilla tjej e väldigt trevligt sällskap, hon följer mig överallt. Igår när jag mådde pyton va hon hos mig hela tiden. Imorse när jag inte ville gå upp kom hon till mig istället. Hon e gooo! Önskar så att vu kunde funka ihop alla tre, men de skulle bli väldigt hårigt och svårstädat, och massa nysningar och diverse sjukbesök. Går inte!

Hör av dig när du har tid att ses gullet så ska vi fixa de. Kommer du och "grannen" och äter middag hos mig i slutet av veckan kanske? Torsdag? Vore kul!

Kaffedags och sen ska jag bada, sen e de dags för promenad igen för sen e de dags för mando.

Tack för hjälpen igår tjejer! Ursäkta att de blev som de blev, men ni om några vet ju hur de kan bli? Nellie uppskattade lillpromenaden mycket. Ses idag!

Nellie!

Lilla gumman ska komma på semestervecka hos mig i nästa vecka. Det blir s himla kul, vi ska bada, msa, gå korta små promenader i hennes tempo..hopas jag inte skämmer bort henne förmkt..
Pratade me hennes "mamma" igår och hon trodde att hon skulle uppskatta det och de bir bra övning för min del. Hon lär funka jätte bra i lägenhet också tror vi. Dessutom tror v att hon förstod va vi pratade om för hon ville hela tiden vara vid min sida. Lilla Pepsi ville också bli klappad och gosad me, men de va ju Nellie vi pratade om att jag skulle ha ett tag så de vart hon som fick uppmärksamheten. Hoppas E tycker de e en bra idé. Pojken: middag på måndag för på tisdag komer Nellie gumman och då lär de bli lite nysattacker för din del. Känner att jagbehöver ta den här chansen när den erbjuds så ska göra vad jag kan för att vi al ska funka tillsammans. Hennes schampoo åker med så jag ska kunna bada henne så då lär hon bli lite mer allergivänlig. Sen e de tyvärr så att du lär inte kunna gosa me henne, vilket d säkert inte vill heller.. ska prata med din om detta idag. Jagär jätte glad, de innebär att jagmåste ta mig upp på morgonen, ta små korta promenader och äta bra så jag inte behöver va på mando på mkt!
Sen kan jag säga till uppfödaren som har pudeln jag ev. ska ta på foder att det har funkat si och så, kanske har jag mera frågor till henne osv.

Bla bla bla.. gatupartaj idag! Ska bli kul, först tandis och sen mando, ska ha lite kul me några tjejer där. E är där hela dagen så ska liva upp henne lite. Sen kommer F och ska ut och äta mellis me mig och behandlaren. Det blir kul, hon e en så himla go tej! Kul dag efter11! =)

Kraft?

Ingen aning om hur allt ska gå till, jag håller på att somna vart jag än är någonstans. Hoppas pojken kommer och sussar hos mig imorgon natt, han ska komma på kvällen och äta. I värsta fall får vi hjälpas åt att laga maten, nån kladdkaka blir de inte för de orkar jag ju inte.

På mando äter jag numer på webase (bara pojken som vet ajg menar...) Men de e ett stort framsteg.

har handlat dammsugare idag och en kudde, så nu finns det ingen återvändo.. dammsuga imorgon för den står på laddning nu. Har testat den lite och måste säga att den suger himla bra, vart inte ergorapido utan en black and decker, för den hade bättre sugningsförmåga och så. Dessvärre är ju ergorapidon smidigast, men den kan inte sopa ihop de den ska suga upp som denna kan.. Blaha? Joo..

Det går framåt med skolan fast man inte kan tro det. Även mando går framåt, jag är bara där på lunch och middag nu jue!

Imorgon kommer en klasskompis förbi och det ser ut skit här just nu men jag får väll slänga in allt i rummet med dörren..

Ja!

Nu börjar de att vända trror jag. Dagsns första och enda halva kopp kaffe e nere. Mmmm så härligt, lyckades att bara dricka te på förmiddagen, bra va? Kämpar på med att dra ner på mitt kaffedrickande.

Ska hem och stor städa, kanske kan jag laga mat hemma, e de värt de tro..? Om jag bjuder hem Emelie på kvällsmat kanske? Eller någon annan, vem som helst, kom och ät med mig! Snälla.. vill inte hit och äta ikväll! Kom igen!
Pussla en del och försöka få klart mitt pussel, ta de lite lugnt och så också. Våttorka hela lägenheten. Ja en riktig mys och städdag! Sortera lite mer, bara njuta av att va för mig själv.
Imorgon kommer de nog besök så då ska jag väll få iordning lite så de inte ser ut som ett bombnedslag, fast de gör de inte! De ni!!

Börjat kolla lite på uppgiften med typografi och layout. Ganska kul ändå, fast svår att förstå tycker jag. Men de e nog bara jag som behöver lite mer tid tror jag.

Konstigt

Känns som att jag har de där hemska trycket i brösten, jobbigt att andas. Vad är detta? E luften fuktig? Ja de borde den va.. men har vart såhär flera dagar.. Vad gör jag åt de? Kämpar på? Sluta springa omkring som en tok? (Eller springer gör jag inte..)
Jaja.. inte lätt det här.

Har börjat kolla lite på uppgiften, får förbereda ltie innan de andra klasskamraterna kommer på torsdag så jag har lite att komma me. Om vi alla förbereder oss lite kan de ju gå fortare och vi får mer gjort.

Har dessutom fått en fråga via skype:
En klasskamrat som va osäker på om h*n skulle svara ja eller nej på om glasslocket slulle skickas vidare till tryckeriet. Tyvärr e de inte jag som ska svara på det utan Amer vår lärare. Kom igen nu, lite mer handledning vore bra tror jag!

Plugg tajm!

På torsdag e de nog dags för våran första pluggdag i klassen. Har bjudit hit Karin och ev. Bea som ville va me. Har bara en liten dator så om ni som kommer som kan tar me en bärbar vore det bra om ni äger det. Vi ses på torsdag!

Nycklar och sömn

Som jag har sagt hela tiden, jag utan sömn går inte. Ska se till att sova ordentligt för annars funkar inget..
Imorse när jag sovit ut hittade jag nycklarna.. jag kanske inte e helt hopplös? Ett litet hopp har tänts. De e inte mycket jag klarar än men en del e de iaf. Bättre än tidigare! Så får jag tänka.. fast inte e de lätt.

Så mycket man vill och så lite kroppen klarar, fytusan.
Vila står på schemat..

Slappt?

Ojoj vilken dag. Har vart så luugn och de e ju bra. Kom till mando så jag hann sova lite innan tio mellis. Behövdes verkligen. Sen efter lunchen gick jag ham och plockade lite, försöker få struktur på allt här hemma nu. Nyckeln som försvann i helgen e fortfarande borta. Synd men så e de. Huvudvärk som bara den de har jag me. Men har nu klarat att få i mig halva tre melliset på egen hand! Eller blir det hela kanske? En bravo juice och en halv cotti frutti, bra va? Ska prata med min behandlare om de e morgon men jag tycker de e ganska bra iaf. Nu blir de pussel, promenad eller miss marple?

RSS 2.0