Ryggont

Klumpe dumpe har vart i farten igen. Känner mig så jäkla dum, varför kan jag inte fixa att komma ihåg de enklaste sakerna för? De e helt kört i skallen just nu. Sömnbristen märks så tydligt, va riktigt virrig och trött idag. Så dum.. snälla pojken kom till mig igår kväll och sov över inatt. På morgonen fyllde vi hans bil med massa flyttlådor och sånt, skulle svänga förbi min lägenhet idag. Men när vi kom fram kunde jag inte hitta nycklarna! Lyckades fixa det via mando som tur va. Men fyy va dum jag känner mig. Kanske har ”D” rätt? Isf är det inte kul.

Hur ska de här gå? Känns som att allt bara går fel just nu. Förlåt är allt jag kan säga. Alla ställer upp och jag bara sabbar allt. Just nu e ryggsäcken för tung.

Uppgift 2

Bara kopierat från edulink för min egen skull.. så kan jag enkelt redigera inlägget allteftersom beroende på vart jag är någonstans. /// UPPGIFTER /////////////////////// Kursinnehållet är indelat i sex kapitel. Det finns sex uppgifter, en till varje kapitel. Uppgiften till kapitel 6 "Mallar för layout" är obligatorisk. VÄLJ SJÄLV ytterligare minst TVÅ valfria uppgifter från de listade nedan:

1. SKRIFTENS HISTORIA Typografin är en fortsättning på handskrifternas utformning. Många skrivare skapade redan under Gutenbergs tid nya stilar för den nya trycktekniken. Flera av dessa stilar lever kvar ännu. Ta reda på (genom sökning på Internet eller på bibliotek eller annat sätt) namnen på tre bokstavskonstnärer vars stilar används än i dag! Antikvan är en början på sökningen för min del. Comic sans används för dyslektiker (alla bokstäver är olika). Linjärer används i rubriker. Förska vidare, bara minnesanteckningar.

2. BOKSTAVENS MÅTT Ange de olika måtthöjder man vill ha som standard i modern typografi!
Man vill ha max 11 på utskrift i brödtexten. 12 funkar när det är digitalt.

3. OM TECKENSNITT Redovisa tre olika teckensnitt (både versaler och gemena) och motivera i vilka sammanhang du tycker de kan användas!
Gjort ett utkast i skoldatorn.

4. BOKSTAVENS RÖST Gör två olika exempel på förstärkning av ett budskap genom a) kontrast i grad och svärta, och b) typografisk kontrast! Gjort detta med?
Se min mallar, vad är det man ser bäst i dessa? Vad drar ögonen till sig? Om detta ej räcker meddela mig Amer!

5. OM LÄSBARHET Redovisa två exempel på bra läsbarhet för text och för teckensnitt!
Kopierar från skoldatorn när jag hinner, men helst vill jag ha times i brödtext och arial i rubrik då dessa är väldigt lätta och vanliga att läsa och använda. Comic Sans används för dyslektiker för att alla bokstäver är olika.

Uppgift som är obligatorisk för alla: 6. MALLAR FÖR LAYOUT Skapa två egna exempel på layout med hjälp av minst två av layoutmallarna!
Om du orkar göra en egen layout för varje mall är det mycket bra! Lycka till!! Länken till materialet är: http://desktop.mkfc.se/ht08/typolayout/TypoLayout.html // Amer och Thord

Begravning!

Japp så va de dags för en begravning imorgon. Inte kul men de e lika bra att åka. Så håller tummarna för att jag hinner kolla lite på min b uppgift i grafiska, annars blir det problem. Jag har jagat runt hela dagen på små saker, problem med lägenheten så det blir troligtvis en flytt nästa vecka, inte kul men men.. med flytt innebär det städning och lite alltmöjligt. Hoppas bara jag hinner med allt i skolan trots allt!

Köpte en mick igår men får inte den te å funka.. jäkligt surt!

Ajaj!

Oj vilken dag. Började ok, personalen ringde och väckte mig för de sökte en annan tjej med samma namn.. men så kan det gå. När jag väl kom till mando gick de bra ända tills Eva pratade med mig. Fick då höra att just nu håller hon mig kort, bort med friheten! Ingen webase, bara måltider på mando, ingen träning, ingenting. Jaja.. om jag sköter mig en hel vecka ska jag få köra ett träningspass.. men då måste jag dessutom äta extra. Men de kunde vart värre, jag får iaf gå i trappor, på promenader och sånt å de e skönt. Idag va jag på shopping.
En gammal kompis från högstadiet kom och gjorde mig och en tjej från mando sällskap. Tyvärr va tjejen från mando tvungen att åka ganska snart tillbaks till mando, men jag stannade kvar med klasskompisen. Sen åkte vi hemmåt och jag gick förbi sjukhuset. Tror jag livade upp stämningen på salen iaf lite, stannade lite extra men de verkade dom bara uppskatta. Nu har jag glömt kvällsmålet men iaf fixat att kolla lite på skolsidan.

Ny dag och nya krafter imorgon?

Glasslocket igen


Här kommer mitt glasslock där jag använt alla funktionerna som krävdes. Nu tycker jag iaf att den första var snyggare, men eftersom jag e hemma så lite fick jag bara slänga ihop detta. Nöjd nu? B delen finns längre ner! Receptet e snart klart, hoppas på att jag hinner me de ikväll när jag e hemma igen. Nu e de dags att kila iväg och äta, kanske får jag äta hemma? Vem vet..

Hah!

Filmen hade jag redan sett.. vad blir det då? Kanske fixar jag plugget idag trots allt?
Får se, ont i magen å mår inte riktigt bra. Men ligga i soffan klarar du väll? Ja det gör jag.. så bara till att sätta igång.

Ufff...

Åhhh! Denna dag va inte kul. Kom precis innanför dörren och fick sätta mig ner på golvet bara, orkade inget. Fyfaan för ätstörning! Hatar detta.
Men jaja, samla nya krafter och dricker ett glas söt juice nu. Vill ha helt färsk och inga jäkla sötningsmedel lr sånt dumt, men kanske e de också en del av de dumma? Skit samma. Kämpar vidare. Idag har jag testat många nya saker, bla färdig paj. Slutade med att jag hamnade i ett ätlab så de va inte så bra. Har också tagit oboy!! Va jag kände för att göra egen, men icke sa nicke, här e de oboypulver som gäller. Hur som helst så har de också gått ner. Bra?

Fick inte gå hem och äta tremellis utan blev kvar på mando så har inte hunnit plugga något. Nu måste jag masa mig ner till mando igen för att äta. Inte kul. Tror inte jag pallar att plugga ikväll heller. Dumt när man har nog me att slå på egna ben. Kanske borde stanna kvar lite mer på mando efter maten så jag får i mig kvällsmål också. Jaja..

Har också lyckas me att åka på shoppingrunda utan plånboken, de e bra gjort. Köpte inget givetvis.. Svårt att lista ut va? Kollade mycket i en butik som heter basehome, underbara saker! Även dansk design hittade jag i en butik som heter zone, också inredning. Ska nog åka och handla lite köksgrejer där för dom hade bra grejer på rean. 150 för en gryta, nordnånting..

Jaja, tyvärr, ingen bra dag. Tar nya tag imorgon.

Tjena Stickan!

Sitter ni och dricker bira?

Så hälsade pappa på hans pappas gamla vän.. och så slog han sig ner vid bordet och tog en bira han me. Så ja vad händer då? Erik du förstår de roliga i de hela va? Tror ni pappa har gått upp, nej nej.. - Agnes, du får köra!
Sen dess har jag fått köningar hit och dit. Så vart min dag, men de e skönt.
Så länge pappa tankar ställer jag upp och kör brorsan dit han ska.

Hur har min helg vart då?
Jo tack den har vart så bra en helg kan bli!
I fredags va jag i nynäs och sa adjöss till en gammal klasskamrat, de va ena underbara vovvar, vart störtförälskad i Saga!
Hur som helst så va pojken snäll och lånade ut bilen s jag kunde åka he på kvällen och de va skönt, lr hm till pojkens nya iaf. Vaknadeupp med pojken bredvid och vi tillbringade en hel dag me å bara slappa och njuta! De ni, lr lite plugg också iofs.. och massa sovande samt bio på kvällen. Hur som helst vade en sån därurmysig helg som jag nog komer minnas länge, trots att inget spec. hände. Ett steg tillbaks till det normala kanske? Håll tummarna.

Ikväl ska jag åka hem till flempan och sussa där, trot lr ej men j läntar dt också.. till min tomma lägenhet! Ta hand om disken, läckan i badrummet och damsuga. Man blir så härligt slutkörd sen.. mmm!

Jaja, de va lite om min helg.. vad har ni gjort?

Skoluppgift och helg..

Nej nej Agnes!!

Nu har jag gjort det igen.. ska ju inte plugga på helgen för att inte bränna ut mig igen, men de e svårt. Hur som helst, min uppgift är klar. Nu ska den upp.

Har jag förstått uppgiften rätt eller ska man göra som den bilden du visat för oss? Jag har tagit mig friheten till att ändra och mixtra lite..

Lägenheten

Inom kort kommer det upp filmer från lägenheten. Håll utkik moster! Erik: de är även lite special för dig och alla andra som känner mig väl. Har nämligen inte städat utan bara filmat.

Glasspaket

Uppgifterna består oftast av två delar (A och B) - den första är ett kokboksrecept i princip, medan den andra antingen är en fri uppgift eller en teoretisk sådan kopplad till viktiga begrepp inom grafisk form. // A // Den här uppgiften går ut på att i InDesign montera ihop ett lock till en glassbytta (typ som BigPack). Jag vill poängtera att millimeterprecision inte är det som eftersträvas, men att ni använder rätt verktyg (framför allt i texthanteringen). Förlagan, filerna och instruktionerna för A-uppgiften finns bifogade. ---------- Moment i denna uppgift: (slå upp dessa i referenslitteraturen vid behov - kortkommandon inom parantes) Moment i denna uppgift: (slå upp dessa i referenslitteraturen vid behov - kortkommandon inom parantes) - Skapa nytt dokument (Ctrl + N) - Layers (F7) (lager) - Frames (F) (ramar) - Place (Ctrl + D) (montering av bild/illustration/text) - Fill/Stroke (X) (linje-/fyllnadsfärg) - Textformatering (Ctrl + T) (grundläggande) - Färgpanelen (F6)

--------- // B // Förklara begreppen nedan med egna ord samt ange vilka (och vad) av dessa som dök upp i A-uppgiften (alla svaren borde kunna få plats på ett A4) : - Objektgrafik/vektorgrafik - Pixelgrafik - Kulörlägen - Upplösning - Vanliga filformat i den grafiska braschen (.psd, .pdf osv) Kan du säga om denna komposition du nu gjort (glasslocket) skulle kunna skickas till tryckeriet? Lägg upp PDFen på bloggen och skicka länken i snabbsvaret i EduLink forlaga_glasspaket.jpg

För att jag ska kunna skicka vidare min uppgift till tryckeriet krävs det att jag arbetar i cmyk (finns flera kulörlägen, rgb är för webben tex, medans cmyk är för utskrifter) Sen måste jag använda mig av en bra upplösning på man ser bilden tydligt. Upplösning är alltså hur många "korn" bilden består av. Ju bättre upplösning desto högre antal. Formatet jag kommer använda medans jag jobbar med bilden är ind då jag jobbar i indesign och vill ha en så liten fil som möjligt men utan att dra ner på kvaliten. När jag sen är klar kommer jag att spara om den i pdf och lägga upp på min blogg. Detta gör jag för att jag ska kunna publicera mitt glasslock så att alla ska kunna se det. En annan bra finess är också att ingen kan kopiera mitt verk, så vida man inte trixar lite, men de e inte tanken. Illustrator är det programmet som använder sig av vektorgrafik, bilden byggs upp av kurvor. Indesign använder sig av både vektor och pixel, jag kommer jobba med pixel. Pixel är hur stor bilden blir så länge den är tydlig. Det är svårt att förklara men fråga gärna om de e något jag missat eller som någon undrar över.

Nu har jag monterat ihop bilderna i indesign. Måste gå över till mando igen för att äta.. Hur som helst så går det bra och de e de roliga kvar. Skapa min egen stil på arbetet, olika typsnitt, färger mm.. jätte kul uppgift. De som e bra är att man kan lägga sig på sin egen nivå.

Dessa dagar..

Oj vad tungt de e i perioder! Nu har jag blivit av med all min frihet känns det som, klockan 9 imorse ringde min behandlare och kollade så att jag ätit frukost, nu hade jag det så de va lugnt men de va nära.. tur att jag har dig Erik. Lite push behövs ibland. De känns som ett heltidsarbete att va på mando från 10 18:30, får gå iväg mellan målen men de e inte långa stunder de blir. Hade 6 veckors kontroll nu, när allt e som tyngst.. typiskt.
Hur som helst har den här natten och gårdagen vart guld värt, fått mycket kärlek så de känns som att de e trots allt värt att kämpa, jag ska.

Ska försöka ta tag i skolan nu. Kanske får mejla läraren om det fortsätter såhär, men jag hade hoppats att jag ska fixa det här på egen hand.

Skolan!

första problemet

Japp då är skolan igång och ja lite små saker krånglar såklart..
Datorn e för seg, min älskade lilla labtop.. hur ska jag kunna överge dig? Ja när lönen kommer ska jag se om jag kan göra något åt problemet. Men de e så mycket annat jag måste göra så tror inte att jag har en chans att ens fundera på en ny dator nu.

In design har jag problem med, vart ändrar jag så jag ser allt i centimeter istället för va de nu e för mått..? Jag blir tokig! De e anledningen till att jag inte använt programmet så mycket på sistone. Ska ge mig iväg till mando nu och berätta om min dag, inte kommer de bli så imponerade precis.

Hur som helst så rullar det på me skolan, jag gör lite här och lite där. Lämnar in och får godkänt och fortsätter så. Skönt de.

Så fort jag löst lite små problem kommer jag att lägga upp en bild på ett glasspaket som jag har designat, min första riktiga uppgift i kursen. Ska lägga allt med skolan under design kategorin, ni som mer vill följa mitt liv och allt som händer se andra kategorier.

Plugg!

Nu jävlar! Ursäkta men här händer det grejer.. Gårdagen gick åt till att ringa runt till hundägare för att ev. hitta en vovve till mig. Lämplig ras, ålder och storlek.. ja de e en djungel men nu vet jag nog vad jag vill ha. Får se om de händer nåt efter jul.

Har vart på mando en sväng, allt går jätte bra så from imorgon ska jag äta bara middag och lunch där. Så denna vecka blir de mkt plugg och mat i lägenheten. Komma in i rutinerna åså.

Har skaffat skype:
belijver heter jag där, nån som vill ringa? De va skolan som har sagt åt mig att skaffa det, nu har jag också anmält min blogg till skolan så antar att min lärare kommer följa mig via bloggen.

Kan passa på att nämna att någon gång om ett tag kommer jag försvinna lite för då e de flytt igen! Allvaret börjar..

I helgen äter jag all mat här, skönt. Ska försöka hitta på nå kul också. Kanske beställa mitt presentkort så jag kan få handla lite förvaring till lägenheten?

Hur som helst, saknar pojken men allt går strålande. Känns som att jag lever i en dröm nu.

Blaha blaha blaha.. //Lilla mig

Huvudvärk

Ajj!
Trots allt har dagen vart bra, lugn och skön. Ska kanske ta och lägga mig i ett varmt bad sen, passa på medans jag har badkar. Mmmm va härligt det e. Egentligen skulle jag ha lite tänka ljus och ett glas juice också kanske? En ansiktsmask och peeling, lyxa till det lite.

Hur som helst så e de skönt i nya lägenheten. Så stort och bra! Lite tända ljus och en kopp kaffe nu, mys!

Har plockat massa, ätit, diskat, handlat så nu börjar de se ok ut. Ska skriva en lista på saker jag behöver skaffa till nya lägenheter, de e mkt.. Huga!

Besökte skolan nån minut och min ena uppgift va utvärderad och godkänd. Jätte bra. Lämnade in en till så 2 nu som väntar på utvärdering och en som inte e klar.

Hund..

Suuck!
Sitter och spanar på hundar så fort jag har tid över, läser om olika raser, olika temperament osv. Egentligen vill jag ha en lagott, men de kommer bli för dyrt. Så ett annat lite vanligare alternativ är pudel, en lite mindre variant. Men e deras psyke så bra e frågan? Har aldrig haft hund tidigare så behöver ha en som e ganska lätt att ha att göra de, iaf ingen terrier tror jag för dom verkar vara svårare. De e just sällskapshund jag e ute efter. Som gillar långa promenader, gos och lek. Som helst inte vill vara ensam utan alltid finns vid min sida. En dröm e att om jag blir sjuk igen så ska jag kunna träna upp hunden till att varna mig när de blir illa. Tror att det går men de e bara vissa hundar som klarar av det.

Drömma går iaf..

Du ser alltid så fin ut

Va? Vart helt snopen igår när jag var borta hos hon som masserade mig när jag var sjuk. Hennes hundar e helt underbara så ibland tar jag ut dom på en promenad för att liva upp mig själv. Lilla goa Frida hon e som jag vet inte vad, energi till tusen och hade gärna gått 2 promenader. Ibland får jag dra me henne på en men inte igår. Åsså visade hon sin kotte, kom och lek med mig!

Pepsan hon va ju lika duktig som vanligt, stanna så stannar hon och sitt så sitter hon. Jag kan gå och prata med dom, sakta ner nu tjejer så gör dom de. Men oftast vill Pepsan gå bredvid mig, gärna att man stannar och berömmer henne och ger godis de e mys mys!.

Hur som helst, när jag hade vart ute på promenad så pratade jag med K om att det gått så bra. Dom e så duktiga vovvarna. En riktig dröm att gå ut med dom, jag har dom nästan aldrig lösa för att jag vill inte att någon annan hund som e ute och rastan ska bli rädda om dom kommer fram och vill hälsa. Visserligen e de bara Pepsi som gör det och hon går fram och skäller, e ju jätte rädd stackarn! Om Frida skulle gå fram för att hälsa skulle hon göra de för att hon blir så gla, kanske vill vovvsingen leka med mig? Oj vad kul! Nu ska jag nog göra mig iordning och ta en prommis me vovvarna.

Hur som helst så fick jag kommentaren att jag ser alltid så fin ut nuför tiden. Jag mår så bra svarar jag då. Det e som att jag fått ett nytt liv!

Visst går de upp och ner men jag har så mycket att glädjas åt.

Jag e ganska nöjd med mitt utseende.
Körkortet e avklarat.
Pluggar samt jobbar i höst.
Flyttar snart.
Pojken e helt underbar, just att vi ofta tycker så lika och känner varandra så väl så är det helt underbart. Om du läser det här, puss på dig!

Tåget

Nu sitter jag på tåget! Vi rullar så fint, känner mig fri och glad. Ska träffa pojken, de e ganska härligt och bekvämt att åka x2000 1:a klass, bra service och kaffe samt internet. Klagar inte.

Om 2 timmar e jag framme i H och då kommer pojken och plockar upp mig. De blir te å köra till V och äta, måste äta me mandometern nu.. uff! Men de ska gå. De bara måste. Tappat mkt nu, känns skönt, som att jag har kontroll. Men så får de inte va. Ska inte bli sjukare.
Jobbat för mkt, borde inte jobba mer nu men vad kan jag göra? Fattig student! Tänk att jag blir student igen, eller studerande. Det känns bra. Snart börjar allvaret och jag längtar. Men vad längtar jag efter? Sitta framför datorn hela dagarna, gå långa promenader, mitt i allt ska jag flytta. Kommer va tvungen att va massa på mando till en början. Sen laga egen mat och så tills jag flyttar till Handen där jag har pojken. Får se vad som händer. Måste se till å få tag i nåt djur eller någon som håller mig sällskap om dagarna så jag inte klättrar på väggarna..

Ätstörningen

Just nu behöver jag få ur mig lite svammel. Ibland blir jag så begränsad så de e inte klokt men jag vägrar ge upp för det. Men ack så kämpigt de är. Kan stå på jobbet och bara vilja krypa ner i soffan under en filt så ingen kan se mig. Men så kommer det en kund och då måste jag försöka sälja så mycket som möjligt, och det glatt! Vilket ut och in liv jag lever. Mina chefer vet om lite vad jag gått igenom men tror nog att jag e bra nu. Problemet e ju bara mina inre tankar, kan jag bli friskskriven med dom i behåll? Ska jag våga sluta med medecinen och hoppas att jag kan få livet under kontroll ändå?
Inte idag iaf.

Snart ska jag gå och jobba, fram med ett leende, på med en stor tröja och säckiga byxor samt sköna skor. Lite smink e nog ett måste, jag har iaf ett fint leende och de e jag gla för. Men varför måste jag känna mig som en uppblåst ballong? Grr..

Imorgon får jag träffa pojken igen och det ska bli skönt, får se om jag vågar berätta för han, men vill inte tynga ner dig gullet. Älskar ju dig! Ska bli skoj att flytta till H och kunna laga mat och så med dig.

nej på med masken och kämpa vidare!

Gratis är gott?

Varför inte?
Samla poäng genom att klicka på olika länkar, registrera sig på sidor osv. Tidskrävande men kanske är det värt det? Testa!

http://www.SuperGratis.se/?r=44485

Registrera er det går jätte fort och är som sagt gratis, man kan få allt mellan himmel och jord. Genom att jag värvar er så är jag med i en tävling(den som värvar flest). Så snälla?

Sängen

Japp, då ligger man i sängen och slöar. Eller inte?
Ska jobba lite med bilder åt mamma.
Har skrivit ner vad jag ska ha med mig till Vara på måndag. Messat pojken om tiden jag kommer och svarat på sms.

Känner mig pigg och glad idag. Jobbar i eftermiddag och tjänar kosing. Imorgon med.

Tänk va häftigt de e me all elektronik, här sitter jag med min bärbara dator och har stoppat in minneskort med bilder i skrivaren. Går bara in via min dator och sparar ner bilderna på den här så kan jag börja jobba. Inga sladdar, nada!
Jag gillar den här trådlösa elektroniken, visst e de häftigt?

Dags att sätta fart, massa att göra idag! Frukost om 30 minuter typ..

RSS 2.0